DIÓS CHURROS FORRÓ CSOKOLÁDÉVAL
ELKÉSZÍTÉS
-
A churroshoz fazékba öntünk 4,8 dl vizet. Habverővel belekeverjük a cukrot, a felolvasztott vajat, valamint a sót, és felforraljuk. Azonnal beleszórjuk a lisztet és a diót, majd fakanállal simára keverjük kb. 2 perc alatt. Ezután levesszük a tűzről, áttesszük egy tálba, és kissé hűlni hagyjuk.
-
A tésztát csillagcsöves habzsákba töltjük, és 8-10 cm-es csíkokat nyomunk belőle a felforrósított olajba. Az aranybarnára sült darabokat kiemeljük, és megszórjuk a porcukorral.
-
A forró csokoládéhoz a tejet a fahéjrúddal és a barna cukorral együtt felforraljuk, majd levesszük a tűzről és letakarjuk. A kakaóport elvegyítjük a liszttel, majd a cukros tejbe keverjük, és gyenge tűzön sűrűbbre főzzük 10-12 perc alatt. Végül forrón csészékbe töltjük, és a churrosszal kínáljuk.
Egyéb verziók:
-
MADRIDI CHURROS KÉTFÉLE MÁRTÁSSAL
-
-
25 dkg liszt
-
15 dkg vaj
-
3 dl víz
-
8 db tojás
-
1 csipet só
-
1 ek cukor
-
olaj a sütéshez
-
-
10 dkg kristálycukor
-
1,2 dl tejszín
-
-
10 dkg étcsokoládé
-
1,3 dl tejszín
-
1 csipet fahéj
ELKÉSZÍTÉS
-
Felforraljuk a vizet a felkockázott vajjal, evőkanál cukorral, csipet sóval. Beleöntjük a lisztet, és fakanállal folyamatosan keverjük, míg be nem sűrűsödik és el nem válik az edény falától. Ekkor levesszük a tűzről, és elektromos habverővel egyesével hozzádolgozzuk az egész tojásokat. Csillagcsőrrel felszerelt habzsákba töltjük.
-
Egy serpenyőben bő olajat forrósítunk, és kis rudakat nyomunk bele a zsákból. Pár perc alatt pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk a felesleges zsiradékot. A maradék tésztát több adagban megsütjük.
-
A karamellmártáshoz egy vastag talpú serpenyőben karamellizáljuk a cukrot, majd több adagban hozzáöntjük a felforrósított tejszínt (vigyázzunk, nehogy megégesse a kezünket a képződő gőz!). Jól összeforraljuk.
-
A csokiszószhoz felmelegítjük a tejszínt körülbelül 50-60 fokosra, ánks több kis adagban hozzákeverjük a felaprított csokit. Csipetnyi fahéjjal ízesítjük.
-
-
1 tk cukor
-
,5 dkg vaj
-
1 csipet só
-
25 dkg liszt
-
4 dkg darált dió
-
2,4 dl olaj
-
2 ek porcukor
-
A forró csokoládéhoz
-
7,5 dl tej
-
1 rúd fahéj
-
8 dkg barna cukor
-
5 dkg kakaópor
-
LEKVÁRRAL TÖLTÖTT TOLÓFÁNK (CHURROS)
-
-
-
HOZZÁVALÓK:
-
1,5 dl víz
-
1,25 dl étolaj
-
csipet só
-
12 dkg finomliszt
-
4 db tojás
-
A sütéshez:
-
3-4 dl étolaj
-
A tálaláshoz:
-
vaníliás porcukor
-
sárgabaracklekvár
-
-
|