Amire szükséged lesz
-
2 1/2 csésze egészséges lisztet
-
4 teáskanál sütőport
-
1/4 csésze cukor (granulált)
-
2/3 - 3/4 csésze víz
-
3/4 font
-
anko (vagy koshian, sima vörös bab paszta)
Hogyan készítsünk
-
Egy nagy tálban, szitáljuk a lisztet és a sütőport együtt.
-
Ezután hozzáadjuk a cukrot a tálba és jól keverjük össze.
-
Fokozatosan öntsön vizet a lisztbe, folyamatosan kevergetve, hogy összetevőket vegyen fel.
-
Gyúrjuk össze a tésztát, amíg simára és hajlékonyabbá nem válik.
-
Ossza a tésztát 12 darabra. Gömbölyűket csinálj és simítsd őket.
-
Tegyen egy kanál anko tele a tészta közepén. Csavarja be az ankot úgy, hogy nyújtja a tésztát, majd egy gömbölyűre formálja. Ismételje meg, hogy többet.
-
Helyezze az egyes darabokat egy kis pergamenpapírlapra.
-
Melegítsük fel a gőzölőt magas hőn. Helyezzünk süteményeket a gőzösbe, és gőzzel kb. 10 percig. Szolgáljon azonnal.
tippek
-
Az édes vörösbab-töltelékhez a japán vagy az ázsiai élelmiszerboltok hűtőszekrényéből, vagy tárolóedényes dobozokból előre elkészített anko, vagy koshian (sima vörösbab ragasztható).
-
A Manju-t a legjobban akkor élvezheti, ha elkészülnek. Legtöbbször, ha a hűtött nem tartja meg eredeti textúráját vagy ízét.
-
Általában egy élelmiszer gőzölőre van szükség ahhoz, hogy manju-ot készítsen.
|