HOZZÁVALÓK
-
Palacsinta
-
1 1/2 csésze liszt
-
5 teáskanál sütőpor
-
3/4 csésze cukor
-
2 evőkanál méz
-
3 zöldség
-
1 1/2 csésze növényi olaj
-
7/8 csésze tej
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
KRÉM KRÉM
-
5 teáskanál liszt
-
4 1/2 evőkanál cukor
-
7/8 csésze tej
-
2 tojássárgája
-
1 teáskanál vanília
-
3 teáskanál vaj
-
VÖRÖS BABTÖLTÉS
-
1 csésze japán vörös bab
-
1/4 csésze nehéz tejszín
KÉSZÍTMÉNY
1. LÉPÉS
Készítsünk krémtölteléket.
Keverje össze a cukrot és a lisztet egy tojássárgájával egy kis lábosban. Fokozatosan adjon hozzá tejet, amíg az állaga pépes lesz. Főzzük alacsony lángon, amíg krémesre nem sűrűsödik, keverjük a serpenyőt a tűz fölé. Ha krémes állagú lesz, vegye le a serpenyőt a tűzről, és adjon hozzá vajat és vanília kivonatot.
A puding krémet szitán szűrjük. Hűtőszekrényben tartjuk.
Készítsük el a vörös bab tölteléket.
Húzza meg 1/4 csésze nehéz tejszínt, amíg merev csúcsok nem lesznek. Keverjük össze a japán vörös bab dobozában. Hűtőszekrényben tartjuk.
Készítsünk palacsintát.
Szitáljuk össze a lisztet és a sütőport egy kis tálban.
Egy külön tálban keverje össze a cukrot és a tojásokat, amíg sűrű nem lesz.
Adjon hozzá mézet, növényi olajat és tejet a tojáskeverékhez. Ezután adjuk hozzá a liszt és a sütőpor keverékét.
Melegítsen elő egy sütőedényt 150 ° C-ra. Öntsük a tésztát kis, kerek formába, körülbelül 8 cm átmérőjűre. Miután a felülete buborékot ütött, fordítsa meg a palacsintát, amíg mindkét barna oldala aranybarna lesz. Képesnek kell lennie 24 palacsinta elkészítésére.
Miután elkészült a palacsinta, le kell takarni, hogy ne száradjon ki. Ha a palacsinta kihűlt, hozzáadjuk a fent előkészített tölteléket, és kész!
|