Amire szükséged lesz
-
A Kanten Jelly:
-
1 2/3 csésze vizet
-
1/2 bot kanten (agar agar, vagy 1 helyettesítő 1 teáskanál agar agarporral)
-
1-2 evőkanál cukrot, állítsa be az ízlésnek megfelelő mennyiséget
-
A szirup számára:
-
1/4 csésze vizet
-
2/3 csésze cukrot
-
Opcionális: 1 evőkanál citromlé
-
A Toppings esetében:
-
1/3 csésze anko (édes bab paszta)
-
A választott gyümölcsök (szeletelt őszibarack, narancs szelet, szőlő, cseresznye, kiwi szelet, alma szelet, eper szelet és / vagy mandarin narancs)
Hogyan készítsünk
-
Egy nagy tálban áztassa a kanten (agar agar) botot és 1/2 csésze vizet 1 órán át, vagy amíg meg nem lágyul.
-
Squeeze lágyított kanten és apró darabokra tépje.
-
Adjuk hozzá a kanten darabokat vagy a kanten por 1/2/3 csésze vizet egy közepes serpenyőben, és forraljuk fel, kevergetve. Kapcsolja le a hőt alacsonyra. Pároljuk, amíg a kanten jól feloldódik, kevergetve.
-
Adjunk hozzá cukrot és keverjük jól. Öntse a folyadékot egy lapos tartályba, és hűtsük le szilárdra.
-
A szirup elkészítéséhez keverje össze 1/4 csésze vizet és 2/3 csésze cukrot egy serpenyőbe, és melegítse fel a cukrot. Add hozzá a citromlevet, ha tetszik, és hűtsük le a szirupot.
-
Vágja a kanten zselét kis kockákra. Tálaljuk a kanten zselét és a gyümölcsöket az egyes tálakba. Öntsük a szirupot az összetevők fölé és a tetőt anko-val .
Recept tippek
-
Használj előre elkészített, csomagolt édes vörösbab pasztát, akár tsubuan (durva vörös bab) vagy koshian (sima vörös bab paszta), az Ön preferenciájától függően. Ez eladó japán és más ázsiai élelmiszerboltok hűtőszekrényében. Édes vörösbab paszta is lehet.
-
A gyümölcshez próbálja keverni mind a friss, mind a konzerv gyümölcsöket. A nagy konzerv gyümölcs, amelyhez meg kell próbálni, mandarin narancs szeleteket és őszibarack szeleteket tartalmaz.
|