Különleges felszerelés
Készítsd el a Shiro-An-t
Shiro-an a wagashi alapja.
-
950 gramm szárított fehér bab, például lima vagy tengeri bab
-
Körülbelül 300 gramm fehér cukor, vagy a szitált babpép tömegének fele
Mérje meg a már meglévő pasztát, és mérje ki a cukor értékét, amely megegyezik a paszta tömegének felével. Hozzáadjuk a cukrot és egy pár evőkanál vizet egy nagy lábosba. Adja hozzá a babpép felét, és ezt a keveréket közepes lángon melegítse. Hozzáadjuk a maradék babpasztát.
Ezt terítse ki egy serpenyőbe, és hagyja kihűlni. Ez a te Shiro-anod.
Készítsd el a Nerikirit
-
30 gramm rizsliszt
-
45 gramm vizet
-
15 gramm cukor
-
600 gramm shiro-an
Ezt keverjük össze 600 gramm shiro-an-nal, és közepes lángon melegítsük. Végül egy ragacsos tésztát kell készítenie, amelyet az ujjaival lehet formázni.
Alakítsa meg Wagashiját
Ehhez a tulipán ihlette wagashihoz görgessen össze egy festetlen fehér gömböt és egy rózsaszínű gömböt, és simítsa egy koronggá. Nyomjon egy kis fehér nerikirit a szélére. Csavarja ezt körbe egy kis fehér golyó körül, és hajtsa felfelé a széleket. Nyomjon meg egy sárga nerikirit egy szitán, és pálcika segítségével tegye a közepére.
Ehhez a lótusz wagashihoz görgessen egy kis zöld színű nerikirit egy labdába. Pat meg fekete szezámmagba, és rózsaszínűjével nyomjon egy lyukat a közepébe. Nyomjon egy rózsaszín nerikirit egy szitán, és tegye a lyukba.
Ehhez a cseresznyevirágú wagashihoz görgesse a rózsaszín nerikirit egy gömbbé. Négyzetes pálcika segítségével az élével hozzon létre gerinceket az oldal mentén. Nyomjon egy sárga nerikirit egy szitán, és tegye a tetejére.
|