Mochi fagylalt
Készítés: 10 perc Főzés: 3 perc Fagyasztás: 4 óra Összesen: 4 óra 13 perc Adagok: 12 adag Termés: 12 mochi
A mochi fagylalt japán édes nyálkás rizslisztből készült fagylalt, fagylalt töltelékkel. A fagylalt ízesíti a cukrászdát, míg a mochi édességet és textúrát kölcsönöz. A mochi készítésekor kukoricakeményítővel, burgonyakeményítővel vagy további rizsliszttel leporolják, hogy hengerlés, vágás és formálás közben ne ragadjon meg.
Egy Frances Hashimoto nevű japán-amerikai nőnek köszönhető, hogy feltalálta a mochi fagylaltot, miután férje megfogalmazta a fagylalt rizs tortába csomagolásának ötletét. Kiterjesztette az ötletet, és marketing termékként dolgozta fel. A kutatás és a fejlesztés több mint egy évtizedig tartott, amíg tömegtermeléssé fejlődött az összetevők összetett kölcsönhatása miatt. Sok próbára és hibára volt szükség ahhoz, hogy a finom mochi tésztát sikeresen át lehessen húzni a fagylalton. Az építőipar és a mikrobiológia szakértőit a tökéletes mochi fagylaltba vitték be, amilyet ma ismerünk. Gyakran használnak klasszikus fagylaltokat, például vaníliát, csokoládét és epret, de megtalálhatja a Kona kávét, a zöld teát, a szilva bort és a vörös babot is az utóbbi években.
Hozzávalók
-
1 korsó zöld tea fagylalt
-
3/4 csésze édes nyálkás rizsliszt
-
1/4 csésze cukor
-
2 teáskanál matcha por
-
3/4 csésze víz
-
Burgonyakeményítő, kukoricakeményítő vagy további rizsliszt (poroláshoz)
A készítés lépései
-
Gyűjtse össze az összetevőket.
-
Béleljen ki egy mini muffin formát műanyag burkolattal. Egy kis fagylaltkanál segítségével ossza el a zöld tea fagylaltot a muffin ónban lévő kutak között. Fagyassza újra, amíg a jégkrém szilárd nem lesz.
-
-
Ha nincs mini muffin formája, használhat egy üres, műanyag csomagolással bélelt tojástartót is a fagylaltgolyók alakjának megtartásához.
-
Egy mikrohullámú sütőben biztonságos edényben keverje össze a rizslisztet, a cukrot és a matcha port. Adja hozzá a vizet és habverővel keverje össze.
Fedje le a tálat műanyag burkolattal és 1 percig mikrohullámú sütővel. Keverjük, állítsuk össze és mikrohullámú sütőben még 1 percig. Keverje újra, fedje le és mikrohullámú sütőben legalább 30 másodpercig, vagy legfeljebb 1 1/2 percig, amíg a mochi tészta sűrű és ragacsos nem lesz.
-
-
Enyhén porolja be a munkafelületet és a sodrófát kukoricakeményítővel, burgonyakeményítővel vagy további édes nyálkás rizsliszttel. Húzza ki a mochit körülbelül 1/4 hüvelyk vastagságúra. (Ha szükséges, tegyen további keményítőt vagy lisztet a tapadás megakadályozásához.)
-
Tegyük át egy tepsibe, és tegyük hűtőbe körülbelül 15 percre, amíg kihűl és megszilárdul.
-
Egy kerek (kb. 3-3 1/2-inch átmérőjű) sütiformával vágja körbe a mochit.
-
Helyezzen minden kört egy darab műanyag csomagolásra.
-
Helyezzen egy gombóc fagylaltot minden mochi kör tetejére. Gyorsan tekerje a mochit a fagylalt köré, és szorítsa össze. A műanyag burkolattal mindent szorosan összeköt.
Amint minden gömb be van tekerve, gyorsan helyezze vissza a golyókat a fagyasztóba, amíg szilárd nem lesz.
Segít ezt a folyamatot a fagyasztó közvetlen közelében, kis adagokban dolgozni. Másképp, a fagylaltgolyók túlságosan megpuhulni kezdenek, ami nagyon megnehezíti a mocik körbetekerését a golyók köré.
-
Amikor készen áll a tálalásra, csomagolja ki a műanyagot, és élvezze.
Recept variáció
-
Bármilyen ízű fagylalt működni fog ebben a receptben. A sima mochi elkészítéséhez egyszerűen hagyja ki a matcha port.
|